Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Scheveningse Parkwijken Begroot? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Zo niet, neem dan contact met ons op.

Waarom gaat het wijkbudget ondanks de coronamaatregelen toch door?

Het contact voor Scheveningse Parkwijken Begroot gebeurt via de website, social media, e-mail en telefoon. Daardoor hoeven we elkaar zo min mogelijk in het echt te ontmoeten, en kunnen we met elkaar de stad mooier blijven maken. Juist nu mensen veel thuis zijn, hebben ze meer oog voor hun omgeving.

Waarom krijgen de wijken Van Stolkpark, Zorgvliet en Wittebrug-Duttendel een gezamenlijk wijkbudget in plaats van een budget per wijk?

Omdat er in verhouding weinig mensen in deze wijken wonen, is ervoor gekozen om een gezamenlijk wijkbudget beschikbaar te stellen.

Wat gebeurt er met mijn plan als het op de site staat?

Na het insturen van je plan verzamel je 25 likes. Dit kan tot en met 18 april. Je maakt andere wijkbewoners enthousiast, bijvoorbeeld via social media.

Als je plan 25 likes heeft, gaat het door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde bekijkt de gemeente, samen met Wijkvereniging van Stolkpark, Wijkoverleg Zorgvliet en wijkvereniging Duttendel Wittebrug, of de plannen haalbaar zijn. De haalbare plannen worden op 27 mei bekendgemaakt op de website.

Rond 27 mei ontvangen alle wijkbewoners een brief met een persoonlijke stemcode. Zij kunnen hiermee stemmen op de plannen en het wijkbudget van € 50.000,- verdelen. Op 1 juli worden de winnende plannen bekendgemaakt.

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

Zolang je plan nog geen likes of opmerkingen heeft, kun je het nog aanpassen. Let op dat je inlogt met het e-mailadres waarmee je het plan hebt ingestuurd. Alleen dan kun je het plan aanpassen.

Wil je nog iets aanpassen, maar heeft je plan al likes of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Kan ik mijn plan op Scheveningse Parkwijken Begroot delen op mijn Facebookpagina, Twitter, WhatsApp, etc.?

Ja, dat kan. Ga op de website naar jouw plan en klik rechts bovenaan op het knopje 'Deel dit plan'. Daar vind je knoppen om je plan te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp en e-mail.

Natuurlijk kan je ook de link kopiëren in je adresbalk en deze zelf delen met buurtgenoten.

Verdwijnt mijn plan als ik op 18 april niet voldoende likes heb?

Nee. Ook daarna blijft je plan op de site staan. Het komt dan in het archief van alle ingestuurde plannen om anderen te inspireren. Op 1 september 2021 (twee maanden na de bekendmaking van de winnende plannen) worden de namen van iedereen die een plan heeft ingestuurd, anoniem gemaakt.

Mag ik mijn eigen plan liken?

Ja, je kunt je eigen plan één keer zelf liken.

Waarom heb ik 25 likes nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

De gemeente vindt het belangrijk om te weten of andere bewoners het plan ook een goed idee vinden. Daarom vragen we hen te reageren op de plannen. Dat kan door een plan te liken en door argumenten voor en tegen te geven. De argumenten uit de wijk en de likes geven ons een goed beeld van wat bewoners van het plan vinden.

Kan ik ook een plan liken zonder een argument te plaatsen?

Ja, dat kan! Maar het is slim om je stem uit te leggen, zodat andere bewoners jouw stem beter begrijpen en zij makkelijker een eigen keuze kunnen maken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn like en argument nog veranderen?

Ja, dat kan! Door opnieuw op de stemknop 'voor' te klikken kun je je like verwijderen. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je het aanpassen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Ik ben geen bewoner van de Scheveningse Parkwijken, maar wil wel graag een plan insturen. Kan dat?

Ja, iedereen mag een plan insturen. Dus ook als je bijvoorbeeld in de Scheveningse Parkwijken werkt of naar school gaat, maar er niet woont. Om een plan te liken of om geld te verdelen, moet je wel in Van Stolkpark, Zorgvliet, of Wittebrug-Duttendel wonen.

Mag ik een plan liken of geld verdelen als ik niet in de Scheveningse Parkwijken woon?

Nee, helaas niet. Alleen bewoners uit de Scheveningse Parkwijken van 12 jaar en ouder mogen een plan liken en geld verdelen over de plannen.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Scheveningse Parkwijken Begroot. Dat zijn wij ook! Alle andere wijken in Stadsdeel Scheveningen hebben al een wijkbudget gekregen. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we met de wijkbudgetten verder gaan.

Los van het wijkbudget helpen wij je graag om je plan verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uit te voeren is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Ook vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden van onze gebruikers op te slaan. Op die manier kunnen wij jouw privacy het beste waarborgen.

Hoe veilig is deze site?

Scheveningse Parkwijken Begroot neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Neem contact met ons op. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren