Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Scheveningse Parkwijken Begroot? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Zo niet, neem dan contact met ons op.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 1 juli 2021 wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitslag wordt ook op deze website gepubliceerd met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 27 mei t/m 24 juni konden alle bewoners van de Scheveningse Parkwijken van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 50.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 50.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 50.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de 3 plannen met de meeste stemmen in totaal € 50.000,- van het budget bedraagt. In overleg met de planindieners is besloten om het plan Bijenpark € 17.500,- te geven in plaats van € 21.000,- zodat het binnen het budget van € 50.000,- past.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via de wijkverenigingen van de Scheveningse Parkwijken worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Schevening. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Scheveningse Parkwijken Begroot. Dat zijn wij ook! Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een  activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Scheveningse Parkwijken Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar  scheveningseparkwijkenbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Ik heb een plan ingediend, maar er kan niet op gestemd worden. Hoe kan dat?

In totaal zijn er 34 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 10 zijn geselecteerd voor de stemronde. Als jouw plan niet bij deze 10 hoort, dan kan er ook niet op gestemd worden. Er zijn twee redenen waarom jouw plan niet is geselecteerd: je plan heeft niet de benodigde 25 likes gehaald of je plan is niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck.

Als het goed is, heb je hierover een e-mail ontvangen met een uitleg of heb je telefonisch uitleg gekregen. Je kan ook via alle plannen kijken hoe jouw plan en andere plannen zijn getoetst. Heb je geen e-mail ontvangen en wens je alsnog een uitleg? Stuur dan een e-mail naar scheveningseparkwijkenbegroot@denhaag.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren