Spring naar inhoud

Scheveningse Parkwijken Begroot

Verdeel € 50.000,- over jouw favoriete plannen

Woon je in Wittenbrug en Duttendel, Van Stolkpark of Zorgvliet (samen de Scheveningse Parkwijken genoemd) én ben je 12 jaar of ouder? Dan heb je per brief een persoonlijke stemcode ontvangen om van 27 mei t/m 24 juni te stemmen op jouw favoriete plannen voor de Scheveningse Parkwijken. Zo bepalen bewoners samen welke plannen er uitgevoerd worden. Op 1 juli 2021 wordt de uitslag bekend gemaakt via deze website.
 
Van de 35 ingestuurde plannen zijn er 10 geselecteerd voor de stemronde van Scheveningse Parkwijken Begroot. Vind je jouw plan niet terug op de pagina stemmen? Op de pagina alle plannen kun je zien waarom jouw plan niet is geselecteerd. 

Breng je stem uit!
Bekijk alle plannen
plannen
Stuur ons een whatsapp bericht!
Hoe werkt het?
Envelop met brief over wijkbegroting
1. Vind jouw stemcode in de brief

Alle bewoners van de Scheveningse Parkwijken van 12 jaar en ouder ontvangen rond 27 mei een persoonlijke stemcode per brief.

Vergrootglas bij ideelampje
2. Bekijk welke plannen jij het beste vindt

Bekijk welke plannen geselecteerd zijn voor de stemronde van Scheveningse Parkwijken Begroot. Je kunt meer lezen over de plannen en ze met elkaar vergelijken.

Eurotekens en geldzakje
3. Verdeel € 50.000 over jouw favoriete plannen

Van 27 mei t/m 24 juni kun je plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 50.000,-. Je hebt je persoonlijke stemcode nodig om je keuzes te kunnen versturen.

Vinkje
4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van de Scheveningse Parkwijken en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 1 juli 2021 worden de winnende plannen op deze website bekend gemaakt.

Spelregels

Spelregels

  • Alle bewoners van Scheveningse Parkwijken van 12 jaar en ouder, die op 27 mei stonden ingeschreven op een adres in de Scheveningse Parkwijken, kunnen stemmen. Je kan online stemmen vanaf 27 mei 9.00 uur tot en met 24 juni 23.59 uur 2021 via de pagina stemmen van deze website.
  • Om te stemmen heb je de persoonlijke stemcode nodig die je per brief hebt ontvangen. Je kiest jouw favoriete plannen totdat je een bedrag van € 50.000,- hebt bereikt.
  • Mensen die niet zo handig zijn met computers of niet online kunnen of willen stemmen, kunnen op een veilige manier volgens de RIVM richtlijnen hulp zoeken van buren of familieleden.
  • De plannen met de meeste stemmen (op 24 juni om 23.59 uur) en die samen maximaal € 50.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Uitslag

Op 1 juli 2021 wordt er bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden. De uitslag zal op deze website gepubliceerd worden. 

Wat ging eraan vooraf?

Bewoners hebben in de periode van 11 maart t/m 11 april 35 plannen ingediend om Scheveningse Parkwijken mooier, socialer, sportiever of groener te maken. Deze plannen kregen bij elkaar 1.112 likes. 17 plannen kregen meer dan 25 likes en werden gecheckt op haalbaarheid. Van deze plannen zijn 10 plannen haalbaar. Over deze 10 haalbare plannen kunnen de bewoners van Scheveningse Parkwijken nu € 50.000,- verdelen. 

Met Scheveningse Parkwijken Begroot delen de wijken Van Stolkpark, Zorgvliet en Wittenbrug-Duttendel samen een wijkbudget. Hiervoor is gekozen, omdat er in verhouding weinig mensen wonen in die wijken.

Hoe zijn de plannen gecheckt?
Waarom Scheveningse Parkwijken Begroot?

Waarom Scheveningse Parkwijken Begroot?

Bewoners weten zelf het beste wat er nodig is voor hun wijk. Daarom krijgen alle wijken in Den Haag een wijkbudget van de gemeente voor plannen van bewoners zelf. De Scheveningse Parkwijken krijgen een budget van € 50.000,- . Iedereen die woont, werkt, sport of naar schoolgaat in de Scheveningse Parkwijken, kon in de afgelopen weken plannen insturen om de wijken mooier, fijner of gezelliger te maken. De bewoners bepalen daarna welke plannen ook echt uitgevoerd worden.

Met Scheveningse Parkwijken Begroot delen de wijken Van Stolkpark, Zorgvliet en Wittenbrug-Duttendel samen een budget. Hiervoor is gekozen, omdat er in verhouding weinig mensen wonen in die wijken.

In 2020 kregen Duindorp en Noordelijk Scheveningen een eigen wijkbudget. Statenkwartier en Duinoord gingen hen voor in 2019. In 2018 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Scheveningen-Dorp en in het Havenkwartier.

Hoe het werkt in 1,5 minuut

Contact

Contact

Heb je vragen over Scheveningse Parkwijken Begroot? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Zo niet, mail dan naar: scheveningseparkwijkenbegroot@denhaag.nl. Of bel naar: 06-31106395. 

Hoe het werkt in 1,5 minuut

Tijdlijn

Tijdlijn

11 maart t/m 11 april

Plannen insturen

11 maart t/m 18 april

Campagne voeren en plannen liken

19 april t/m 27 mei

Haalbaarheidscheck door de gemeente

27 mei

Bekendmaking haalbare plannen

27 mei t/m 24 juni

Bewoners verdelen € 50.000,- over de haalbare plannen

30 juni

Bekendmaking winnende plannen

2 juli 2021 t/m 1 juli 2022

Uitvoering winnende plannen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte


Annuleren