Spring naar inhoud

De 4 thema's van Scheveningse Parkwijken Begroot

De gemeente heeft 4 thema’s geselecteerd voor het wijkbudget. Laat je inspireren door de thema's en dien je plan in t/m 11 april 2021.  

1. Sport en spel

Ruimte voor sport en spel is belangrijk voor gezonde wijkbewoners. Een plek waar kinderen, maar ook volwassenen, lekker kunnen bewegen in de open buitenlucht. Denk bijvoorbeeld aan een sportparcours of extra sporttoestellen voor jong en oud. Of misschien zijn bestaande speelplekken aan verbetering toe. Heb jij een goed idee? Laat het weten en dien je plan in.

Dit is een illustratie van voetballende kinderen

2. Op straat

Vind jij dat jouw wijk mooier, schoner of veiliger kan? Bijvoorbeeld door meer bankjes, prullenbakken of een muurschildering op een elektriciteitshuisje? Of is er ergens een oversteekplaats nodig? Wie weet heb jij wel een leuke manier bedacht om jouw wijk mooier, schoner of veiliger te maken. Wij horen graag wat dat is!

Dit is een illustratie van mensen die op straat zijn. Bijvoorbeeld de hond uitlaten, iemand de weg wijzen en op een bankje zitten.

3. Groen en duurzaam

Genoeg groen is belangrijk voor een gezonde wijk. Heb je een goed idee om jouw wijk groener of duurzamer te maken? Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van geveltuintjes of een buurtmoestuin. Of wil je graag meer groene daken, regentonnen voor het opvangen van water of meer bomen? Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom! 

Illustratie van mensen die tuinieren in hun volkstuintje.

4. Ontmoeten

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Heb jij een goed idee hoe buurtbewoners meer in contact komen met elkaar? Denk aan een buurtfeest, een maandelijks diner voor buurtbewoners of een (digitale) cursus of een gamesessie voor gamers uit de wijk. En heb je ideeën hoe we eenzaamheid kunnen tegengaan? We horen je plan graag.

Illustratie van mensen die elkaar op straat ontmoeten.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren